A világ és ami benne van :)

Myworldtour

Myworldtour

Migráció

2016. május 16. - Tamás Gergely

A migráció egy olyan folyamat, melyben a személyek lakóhelyet, illetve társadalmat váltanak olyan módon, hogy ez a váltás átmenetiből, tartóssá, huzamosabbá válik. A migráció, egy fajta népesség mozgás, amely folyamatosan alakítja világunkat, társadalmainkat. Tipikus esete a munkavállalás szempontjából végbemenő munkaerő-migráció. Számos más esetben történhet migráció, vallási, etnikai, politikai okok is növelik a migránsok számát.

Massimo Sestini képén menekültek tömege zsúfolódik össze egy lélekvesztőn a líbiai partok közelében. Az Európai Unióba érkező menekültek többsége Szíriából érkezik, az itt élők a polgárháború és az egyre erősödő terrorszervezetek, mint pl. az ISIS, elől menekülnek, a jobb élet reményébe. A mostani migrációs folyamatok egyre bonyolultabbá válnak, amelynek megoldását nagyban nehezítik a kulturális feszültségek, és a migránsok egyre bővülő létszáma.   

Photo by: Massimo Sestini, www.worldpressphoto.org

A bejegyzés trackback címe:

https://myworldtour.blog.hu/api/trackback/id/tr18722752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása